8.10.2015 21:34:47 :-) zaregistrovaná
Re: Magra Vašáryová pojmenovala problémy střední Evropy
poslechla jsem si, ale v mnoha bodech, vlastně ve všech, nesouhlasím. Vedle kolaborantů, které paní Vašáryová zmiňuje, naše historie pamatuje mnoho statečných lidí, kteří bojovali, a za naši vlast i ten život položili. Znám lidi, kteří mají rovnou páteř a po funkcích nejdou. Ono je jednoduché vzít si do pusy Masaryka, ovšem on se zasadil o Český stát, ne o to, že dáme dědictví po našich předcích místo našim dětem komukoliv, kdo si o něj řekne.
V příspěvku, který se necituje, ještě uvádí paní vyslankyně argument se psíky. Źe kdyby se místo uprchlíku byla možnost pořídit si psa, tak se hrneme si toho psa pořídit, a ještě se s ním vyfotit a pochlubit. Tenhle příměr mi hodně ukázal, jak je paní Vašáryová mimo realitu, kterou vnímám já.
Když rodina hledá psa, tak také zvažuje jeho vlastnosti, aby byl s rodinou kompatibilní, a normálně přemýšlející rodiče si nevezmou nevycvičeného bojového psa, zvlášť když s takovým zvířetem nemají zkušenosti, a v rodině je dítě - děti. Nebo vezme - a pak je zde určitá pravděpodobnost, že poteče krev a někoho to bude bolet. Tak, jako mohu mít doma kočky dvě, ale nevezmu si jich 10, protože je nad naše síly se o ně zodpovědně postarat.
On základ křesťanství také vidím jinde, ale teď se s tím tak krásně dá operovat, apelovat na "pomoc bližnímu". Podle mě prázdná fráze, jen se to hodí někomu používat. Páter Halík si dokonce myslí, že naše společnost si patrně zaslouží vyměnit.
Odpovědět