21.12.2015 10:15:40 *Owls*
Re: Vanoce bez stresu
Když jsem neměla dceru, Vánoce s manželem vypadaly tak, že jsme si ozdobili stromek a dali štědrovečerní večeři. Dárek pro každého z rodiny jsem koupila s předstihem. To bylo celé. Nepekla jsem, nezdobila jsem, neuklízela jsem.
Když se narodila dcera, tak dvoje vánoce byly ještě podobné a pak jsem je přizpůsobila jí. Děláme to, co ona chce. A ono to není nic světobornýho. Chce udělat trošku perníčků, nazdobit byt a jakousi vánoční atmošku. Tudíž: neprudím kvůli nepořádku. Uklízím průběže, takže se fakt neženu do žádného úklidu. Na začátku adventu uděláme mírnou, ale opravdu mírnou výzdobu. Jakmile někam umístíme vánoční hvězdu (kupujeme velkou), je atmosféra vánoc najednou tak nějak hmatatelná. Průběžně si pouštíme koledy. Jdeme na vánoční trhy. Z tradičních věcí děláme jenom to, co chceme. Sobotu a něděli jsme naprosto proflákali. Úžasná domácí pohoda. Včera jsem jídlo objednala v pizzerii...
Na vánocích je pro mě nejtěžší vymyslet, komu co nadělíme. To chci mít hotovo do začátku adventu a pak už není žádný stres. Maximálně dokoupím, co mě cvrnkne do nosu.
Pěkné vánoce všem
Odpovědět