30.12.2015 19:46:37 Loten
Re: Tělesně postižené dítě ve vyšších ročnících ZŠ
Ve škole kam chodí moje starší dítě (běžná středně velká ZŠ) mají integrovány nějaké tělesně postižené děti včetně vozíčkáře (ač je škola bariérová) a jde to i na druhém stupni. Mají jakýsi schodolez na kterém po schodech přesunou dítě i s vozíčkem. Myslím, že tvůj syn má nárok na asistenta (asistenta pedagoga). Ale hledala bych školu vstřícnou, kde s tímto zkušenosti mají nebo je alespoň chtějí získat. To co popisuješ: učitelka si s asistentem nesedla a odmítla s ním spolupracovat, známkuje tělesně postižené dítě z TV - to mi připadá v dnešní době až neuvěřitelné. Vím, že teď na druhém stupni bude mít jiné učitele,ale jde o celkové klima školy, jak se staví k dětem s nějakou speciální potřebou. Vše bych probrala s ředitelem a pokud by mě nepřesvědčil, že mému dítěti dokáží poskynout vše potřebné, hledala bych vstřícnější školu. Zkus kontaktovat spolek Rodiče za inkluzi odkaz: http://www.rodicezainkluzi.cz/ mají zkušenosti s touto problematikou a určitě ti poradí. Jedna příbuzná má také postižené dětí (mentálně) a hodně jí pomohli s tím, aby dítě chodilo do běžné školy. Hodně štěstí tobě i synovi!
Odpovědět