27.1.2016 18:48:59 Good girl
Peníze ve vztahu/v manželství
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak to máte vy. Přítel mě požádal o ruku a chce, abych se za ním přestěhovala i se svým synem. Zatím jsme se dohodli, že mi bude posílat peníze na účet pro moji a synovu potřebu. Skončila jsem v práci, moc našetřeno nemám a když se přestěhuji za ním, budu také muset se naucit francouzsky, protože jenom s nemcinou a angličtinou v danem regionu praci nesezenu. I jsme se tak dohodli, ze se nejdriv naucim jazyk a pak třeba budu pracovat s nim ve firme. Pritel je movity, ma svoji firmu a vyžaduje předmanželskou smlouvu. Dokud nejsme manzele, tak to takhle beru. Ale v manzelstvi bych chtěla mit spolecny ucet, dve karty a neresit to, abych každý mesic musela manzelovi rikat o peníze a přitom nevedela kolik vydelava. Ted na nem budu financne zavisla delší dobu a abych si mu musela rikat o každý peníze, když chci udelat nakup jidla a podobne, mi prijde sileny. Ano, vstupuju do vztahu jakoby s nicim, to ze chce v predmanzelske smlouve uvest, ze všechny nemovitosti jsou jeho,firma také, to mozna i chápu. Nevim, zda tam bude uvadet také, ze peníze, co ma na ucte do ted, jsou taky jeho. Pritel uz jednou zenaty byl. Zarazila me poznámka, ze barak je jeho a mnazelka v nem muze zit jen do te doby nez deti odejdou z baraku. Z prvního manzelstvi odesel on, ze se to pry s ni nedalo uz vydrzet. No a ze bych mela premyslet nad tim, ze když se k nemu ted nastehuju do bytu, tak to bude stejna situace, mam z toho takovej divnej pocit. Nejdriv mi rikal, ze peníze nejsou problém, ale když najednou prisel necekanej vydaj a chtěla jsem po nem peníze navíc, první odpověď byla, zda nemam pojisteni, co by to uhradilo. když jsem rekla ze ne, tak mi řekl, ze mi ty peníze teda posle, ale moc se na to netvaril. Rekla jsem mu, ze se teda muzu vrátit zpatky do práce a budeme se vidat takhle a nebudeme spolu bydlet. Tak řekl, ze na takovyhle vztahy na dalku neveri a ze mi ty peníze teda posle ted hned. Tak ted proste nevim, bud chce abychom byli manzele a nebo chce delit věci na moje a tvoje. Jsem z toho takova nesva, když jsem skončila v praci,abych se za nim mohla prestehovat. Máte to tak ve ve vztahu taky, ze mate spolecny ucet, ikdyz partner mel před manzelstvim daleko vice penez nez vy?
Odpovědět