17.3.2016 18:26:49 X__X
Re: Něco jako tatranka bez palmového oleje?
můj syn má alergii na ibiškový čaj, to by třeba nemohl pít nic, protože by musel stejně jako ostatní? má na akce svůj čaj, to se ve skautu nesmí?
tak alergie je dost podstatná věc a na výpravách na ni určitě musí brát vedoucí ohled (předpokládám - moje děti alergici nejsou, nicméně alergie a další zdravotní omezení se samozřejmě při přihlašování nebo při změně zdravotního stavu uvádí). jinak u mých dětí je to tak, že svůj čaj si vzít můžou, proč by ne. mají třeba i svoje jídlo (svčinky) na cestu na první den. ale od večeře do návratu si vaří podle předem daného plánu, a proto každé z dětí buď dostane nebo koupí část proviantu s sebou. jakože třeba někdo táhne dvacet jablek, další kilo brambor a jiný třeba deset sušenek typu tatranka nebo dva pytlíky těstovin. jak je to s vlastními mlsky na víkendových akcích, to jsem nikdy nezjišťovala, ale na táborech platí to, co už před mnoha lety v dobách, kdy jsem na tábory jezdila i já - žádné jídlo se nesmí skladovat ve stanech, takže svačinka z domova se musí dojíst k večeři a jídlo z poštovních balíčků se přerozděluje mezi všechny.
Odpovědět