22.6.2016 13:32:23 Gajka + 2
Shrnutí a díky všem :)
Díky za názory a zkušenosti všem. Jsou velmi různorodé
Možná jsem měl na počátku zdůraznit, že jsem si vybrala rubriku "respektovat a být respektován" schválně, protože je mi tento princip blízký a k tomu směřoval i můj dotaz. Potřebovala jsem si uvnitř udělat názor, zda frekvence převlékání povlečení bych měla považovat za věc jasnou a danou, která spadá do kategorie "jasný, pravidelný úklid", který myslím, máme tak nějak zaveden a funguje a nebo spíše do kategorie "jak mi to vyhovuje" tj. například u nás to, jak si syn poskládá knížky, hračky, uspořádá si věci na stole...to je jeho věc. Můj závěr je ten, že mu budu nabízet, že mu pomohu s výměnou povlečení, když budu měnit naše v ložnici a u mladšího dítěte, pokud odmítne, tak to nechám být. Pokud už nabydu dojmu, že je to už moc "fuj" (tipuji, že to vydržím tak měsíc a kousek
) tak ho vyzvu k výměně, nabídnu pomoc, zdůrazním, proč už mi to přijde "fuj" popř. dám očuchat nové a staré či ukážu fleky
no a pokud nic, tak poté i nabídnu, že to za něj vyměním, když za mně umyje vanu (to nesnáším a jemu to nevadí). Uvidíme. Taky zavedu deky bez povlaku na léto.
Odpovědět