Re: Je třeba skončit s vývozem demokracie na jiné kontinenty
To ano. Vvzal jsem ho jako první příklad známýho autora, kterej píše o historii a nesplňuje tu odbornost v praxi a kterej mě napad, šlo mi o základní metodu (historik musí látku nějakým způsobem zpracovat). Politizace je samozřejmě taky v rozporu s vědeckou metodou, i když skutečná objektivita je ideál, nějakej vztah mezi politickým postojem a vědou vždycky existuje, zvlášť u společenskejch věd, protože politika vyvěrá ze společnosti a k ní se obrací, stejně jako se společenský vědy (a nejen ony, samozřejmě) obracejí ke společnosti, která si klade určitý otázky a hledá na ně odpovědi i prostřednictvím vědy. Samo zkoumání historie a kritický zkoumání historie je odrazem určitejch společenskejch otázek, nebo spíš vnímání, pohybů, samo o sobě nemá praktickej význam, pokud nepočítám význam ve smyslu osobního uspokojení - to by ale mohlo klidně bejt jen něčí koníček.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.