5.1.2017 10:56:33 Monty
Re: Všem dětem stejně?
zerat,
ono to snažší a těžší je celkem subjektivní.
Mám sestru, z matčina druhého manželství. Matka měla neobyčený talent na to, jak si pro rozmnožování vybrat z houfu ty největší blby, s tím rozdílem, že můj otec se na mne vykašlal, ségry se staral až moc. Protože já byla ta nechtěná, co matce zkazila život a sestra ta chtěná, byla ségra logicky ta oblíbenější, rozmazlovaná oběma rodiči. U matky mi to až tak nevadilo, měla jsem babičku, ale je fakt, že jako dítě jsem ségře tátu asi záviděla.
Dneska jsme dospělé a ségra je na tom podstatně hůř, i když byla ta milovaná a hýčkaná. Oběma rodičům to vyčítá, vztahy strašný, zlýho nemocnýho tátu má na krku, ten ji vydírá tím, že dá byt městu a ona nic nezdědí, s matkou se neustále hádá. Lítá po psycholozích, je neurotik, léta hulí trávu a nemůže se toho zbavit. Tak mi řekni, co je lepší. Ona měla vždycky tu podporu, peníze, bude jednou dědit (její otec žádné další děti nemá). Já sice měla a mám od rodičů houby s octem, ale mám klid, v podstatě pohodovej život, nemusím se starat o nerudnýho nemocnýho starýho chlapa, který by mi lezl na nervy... možná mi ségra dneska závidí. Navíc je svobodná, bezdětná, její vztahy nic moc. Neměnila bych. On by asi málokdo měnil.
Odpovědět