Žženo, je to určitě i věcí komunikace. Ještě jsem k tomu mému příspěvku chtěla dopsat, ale už jsem to nestihla (běh na oběd). Také jsme byli před lety na svatbě manžela příbuzného a jelikož pozvání přišlo pozdě a už jsme byli po jedné svatbě, tak jsme opravdu měli problém zaplatit i jen cestu na další svatbu v době prázdnin... nakonec jsme jeli, protože si to nevěsta s ženichem přáli a peníze jsme nedali žádné (a to nám dokonce i hradili ubytování)... prostě pokud jsou dobré vztahy a můžeš si dovolit komunikovat a zjistíš, že opravdu zvou, protože mohou a berou to jako sešlost rodiny a chtějí Tě tam (i jsou si vědomi, že pozvání poslali pozdě), tak bych peníze neřešila. Ale vidím, že často se zve i tzv. na oplátku a také neznám v okolí moc párů, kde by se brali, zvali, ale peníze by nepotřebovali. Osobně (nevnucuji Ti svůj pohled) to mám opravdu nastavené tak, že se nepůjdu s celou rodinou najíst, pobavit a dám jim do obálky třeba 500 Kč - připadala bych si jako příživník - za ty prachy se dnes člověk nenají a nenapije ve 4 lidech ani v průměrné restauraci
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.