Umami - možná s tím počítáš u sebe. Ale třeba moje babička, které bylo minulý týden 92 let, do 88 let vedla cvičení seniorů, plavala, turistila v horském terénu, jezdila se stejně starými "holkami" na výlety a pěší výšlapy... Dostala ji až artróza, ale pořád má myšlení třicítky, tudíž se první rok těžko srovnávala se svým pohybovým omezením - nebylo to pro ni jako stáří, ale jako když dvacetiletému amputuješ nohu. A i nadále jezdí s holkama, s chodítkem, my, rodina ji vyvážíme na výlety na vozíku, zahrádkaří...
Moje kolegyně a kamarádka žije životem třicítky - třídní srazy (učitelka a profesorka), kavárny, hospody, spousta přátel, práce... Bude jí 78 let. Naproti tomu můj stejně starý tchán je už opravdu dědoušek nad hrobem.
Takže vskutku nemám ráda paušalizování typu - po sedmdesátce je to v pohodě, stejně už tu neměl co vytvořit...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.