19.10.2017 12:18:45 Lída+2
Re: Lze připravit rodinu na nástup mámy do práce?
Budeš muset začít zapojit všechny.....včetně manžela a dětí....
U nás si to sedalo snad 1/2 roku......a největší problém měl manžel, který do té doby nedělal nic, neb nebyl Po-Pá doma. změnil práci začal být doma a ono se po něm něco chtělo......nezvyk na cokoliv myslet, zařizovat.....nakonec dobrý, ale myslela jsem, že se z něj zblázním.
Postupně jsem zavedli uklízecí dny, každý rok jiný den v týdnu, teda odpoledne, je to v týdnu, není to nikdy víkendový den, nikdy neuklízím roky jen já......vždy všichni , nebo nikdo. To se kupodivu ujalo rychle a děti byly podobně staré.
Kluci mají pár povinností, které se mění roky a pak náročností školy, loni třeba starší nedělal nic, jen myčku(o tu se starají oba přes 10let). Došel s košem, podobný blbinky.....jezdil domů 4x v týdnu pozdě...usínal v 20-21h.
Letos je doma, tak jsme se vrátili k modelu, každý den dělá někdo jiný večeři a vystřídáme se. Já mám nyní hodně zakázek a nemůžu je zabezpečovat, ale to je roky, vědí , že do vánoc to lepší nebude.
JEdno je jisté, manžel se bude muset zapojit a bude se cukat asi nejvíc, co vidím i v okolních rodinách.
No a nemám za zadkem babičku ani nikoho jiného, kdo by je hlídal.....mamka se vždy uvolila na 6 nocí/7dní v roce víc ani den. A od 11let staršího jsme na 0 dnech.
Odpovědět