Tak pro všechny ( hlavně pro ty, co nechápu ), i zakladatelku, já mám téměř stejnou zkušenost a dokonce i s výsledkem...
Má kolegyně chodila do práce pravidelně o 20-30 minut později, jezdil jí tak autobus... Požadavek na našem pracovišti byl, aby někdo ( tedy já) byl v kanceláři již na 7.00 hod. - kvůli zákazníkům a případným problémům, které by mohly nastat a musely se řešit hned ráno. Takže já jsem tam prostě musela být včas, aby tam jedna z nás byla. Ona to téměř nikdy nestíhala.
Odpoledne zůstávala dýl, takže pracovní dobu si odpracovala, to zas jo.
Ale před šéfama vypadala jako obětavá a pracovitější ona, protože i když já jsem také někdy zůstala v práci a dodělávala věci, ona prostě vypadala jako dříč, který má neustále přesčasy.
Nic jsem neřekla, práci jsme spolu stíhaly a zvládaly.
Pak se vyhrotila její situace na pracovišti a nerozešla se v dobrém s vedením firmy. Jeden z nadřízených si počkal brzo ráno u práce a sledoval naše příchody. Potom přišel a zkontroloval zapsanou docházku. A ejhle ! Kolegyně si napsala příchod 7.00, ale on ji viděl přicházet 7.35 - bylo velké haló, že podvádí atd...
A PAK si zavolali mě a proč jsem prý neřekla, že kolegyně chodí později a podvádí firmu ! ( respektive lhala vedení do očí ) - bylo mi to vyčteno, že jsem měla říct hned na začátku, jak to je !
No, poučení pro příště - co byste z toho vyvodily vy, které tvrdíte, že bonzovat je hnusné ?
Aby se neotočilo proti Vám, nakonec....
A perlička na závěr - kolegyně po odchodu získala pocit, že jsem ji nabonzovala vedení já a proto si na ni počíhali !
Takže já byla nejhorší jak v práci , tak i u ní... No sranda, jenom jsem si dělala svoji práci, do ničeho se nemíchala a na nikoho nechodila žalovat....
Ale omlouvá mě to, že jsem byla velmi mladinká a po škole, teď bych fungovala jinak ...
Zakladatelce přeji, ať vyřeší co nejdříve a nenechává situaci vyhnít, nikdy to není dobré !