31.10.2017 18:08:49 . .
Re: výbava na podzimní a zimní běhání
A jak v nich "nevydržíš" když je mokro? Mokré nohy vadí při mnoha hodinách běhu, ale jestli jsi za hodinu - dvě doma, tak je to dle mého jedno, že máš mokro. Jak píše Líza - když ti do GTX nateče nebo se ti nohy zpotí, tak už tam to mokro zůstane, takže taky žádná výhra. Běhám v "síťovanejch" celý rok, i ve sněhu, dešti, loužích, bahně... někdy zase trochu proschnou na příznivější části cesty, to GTX nedokážou.
Návleky jsou měkké a přizpůsobí se i širší noze, pružný lem je hodně široký. Osobně nesnáším "gumičky" na vyšších ponožkách - taky nosím "zdravotní" nebo nízké, podkolenky vůbec nedávám, ale ty návleky jsou ok. Bez nich ti nepromokavé boty jsou celkem k ničemu, protože většina marastu a vody ti projde do boty vrchem - kolem nohy a tkaniček. Mně jak mám menší nohu kryje ten návlek celý šněrování (na odkazu je pánská bota, na které to dopředu nedosáhne). Kombinace lehké průtočné boty s návleky mi zabezpečí velmi dobrý tepelný komfort - netáhne mi na achilovky a kotníky, a horem se do boty nic nedostane.
Odpovědět