Re: Pomoc od přítele
Taky si myslím, že tohle je na tom nabízejícím.
U PŘÍTELE, nikoli jen "souložníka", bych na jednu stranu po té operaci čekala, že se sám od sebe dostaví, přinese mi do špitálu pití/kytku/dort, doveze mě domů a zeptá se, co bych potřebovala. Pokud by v tomhle ohledu dělal mrtvýho brouka, tak by to pro mě byl hodně výstražnej varovnej signál, ne-li konec.
Na druhou stranu bych se sama u PLÁNOVANÝ operace snažila zajistit všecko, co by jen trochu šlo, aby pak se mnou bylo co nejmíň práce. Stejně se pak může vyskytnout X komplikací, které nikdo nepředvídal, a za pomoc s nima bych pak byla vděčná.
Ale to, že platí nájem a že jí klesne příjem, věděla zakladatelka celou dobu a připravit se na to mohla. Navíc to nebylo tak, že by fakt NEMĚLA, jen to pro ni bylo výhodnější. A chtěla po dotyčném ty prachy fakt okamžitě (copak je jeho problém, že platí 20., ona na svém účtě ty peníze snad neměla, když byla čerstvě po operaci a ten výpadek příjmu asi ještě ani nestihla pocítit)? Tohle je jedna z věcí, který mi tam dost skřípou - ona velmi pravděpodobně nebyla závislá na tom, aby to udělal HNED, ale urazila se, když hned neběžel do banky.
Druhá věc - a uznávám, že trochu podprahová - je, jak o něm mluví "vydělává x-krát víc než já" (ale nehospodaříme spolu, takže do jeho peněz mi nic není, podstatné by bylo, kdyby to bylo takto a on se od ní nechával živit) "ochladl určitě proto, že spolu teď nemáme sex".
Připadá mi to z její strany hodně studený, jestli je i on takovej, tak za mě k čemu vlastně takovej vztah?
Odpovědět