Re: Dobrá káva
Kupujem v Doubleshotu. Mlýnek máme ruční Hario, namletá rychle degraduje, takže manžel mele tak max. na 3 dny dopředu. Pražená káva (i neumletá) ztrácí aroma a chytá plísně řádově v týdnech, tj. kávu, kterou bezpečně nespotřebujeme max. do měsíce, dáváme v těsnící krabičce do mrazáku.
Kávovar nemáme a nechceme, kvalitní jednodruhové kávy je do kávovaru škoda, je to dost nešetrný způsob přípravy, vysoký tlak mění spektrum aromatických látek, které se z kávy uvolní. Ale u manžela v práci do kávovaru používají speciálně míchanou směs od Doubleshotu, která je levnější než ty jednodruhové.
Na přípravu používáme frenchpress, moka konvičku a občas filtry.
Hlavně doporučuju vyhnout se kupování kávy tam, kde ji mají nasypanou upraženou v takových těch průhledných dávkovačích - je to v teple, na světle a navíc to jen dosypávají, tj. trvale se jim tam točí a drží stará zrna, která urychlují plesnivění a žluknutí. Praženou kávu by měli v obchodech skladovat v chladu a ve tmě a prodat do měsíce.
Odpovědět