12.3.2018 18:20:54 kysnutá knedla
Re: Jak udělat opravdu tuhý a přitom lehký krém na dort
Alebo ak chceš "hnedé" zdobenie, tak sprav ganache. Skvelá záležitosť.
Kopírujem:
Typická ganache (polevy, glazury, fondue):
hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
Hustší ganache (krémy, náplně do pralinek):
hmotnostní poměr 2:1, tedy např. 200 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
Šlehaná ganache (pěny):
hmotnostní poměr 1:2, tedy např. 100 g čokolády a 200 g smetany ke šlehání
Ganache se zakysanou smetanou:
hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g zakysané smetany
Odpovědět