19.4.2018 23:56:32 TaJ
Re: Nemá o nic zájem
Tizi, omezila bych ten tablet...mám doma sice teprve 10 letého, ale posledních pár měsíců pozoruju něco podobného - dřív doma hodně kreslil, tvořil, hrál si, nebo chtěl chodit ven, na zahradu apod., četli jsme...poslední dobou už nechce čtení ani od nás, sám si taky nečte, už doma téměř nemaluje a kdyby mohl, tak si pořád hraje na počítači nějaké hry, nebo jezdí na simulátoru metra a autobusu na mém mobilu....naštěstí svůj chytrý mobil nemá a asi ještě dlouho mít nebude, protože potom už bychom mu ho zabavovali ještě hůř, takhle ho prostě můžu sebrat, protože je můj...jako má světlé chvilky, kdy si najde zábavu jako dřív, ale to je právě tehdy, když mu omezíme mobil i počítač...posledně šel najednou i sám blbnout na zahradu...teď jsem ho ve škole přihlásila do sportovního kroužku (odpískali jsme prozatím skauta, tak aby měl něco místo toho) a zatím je nadšený a spokojený....jinak třetím rokem chodí na výtvarku, ale poslední dobou mi taky přijde, že ten zájem trochu opadá... do určité míry mi to přijde normální, jak je starší, tak se ty zájmy a zábavy mění a třeba se to dítě chvilku i hledá, co ho bude bavit....na druhou stranu počítače a mobily jsou mor, je to prostě snadná zábava, kdykoli dostupná, bez větší námahy a leckdy bez nějakého většího přemýšlení....jako relax na chvíli jo, ale aby se z toho nestal hlavní zdroj zábavy...my tedy máme výhodu, že vlastně nikdy není sám doma, takže počítač nebo mobil má až tehdy, když má hotové všechno do školy a splněné povinnosti doma....ve škole tedy zatím dobrý, i když on nikdy nebyl nějak extra ze školy nadšený, ale známky má výborné a zatím víceméně bez větší námahy....o tom, co by mohl jednou v životě dělat, myslím fakt nepřemýšlí, to bych nečekala ani v těch 12....i když on tedy má odmalička zájem o dopravu, tak dřív tvrdil, že bude jezdit s autobusem, nebo něco podobného, ale že by se nad tím nějak dál zamýšlel, to fakt ne.... Jinak u nás pořád naštěstí fungují společné výlety a různé akce, to si pak na mobil nebo PC ani nevzpomene...
Odpovědět