10.8.2018 10:26:43 Analfabeta
Re: Děti z dětských domovů
NO, a k tomu si vezmi, že já jsem třeba do DD dojížděla 15 km. Spojení jsem neměla (co taky jede z vesnického Prdelákova o 22:00 hodině večerní, že?), takže v létě kolo, v zimě vlastní Auto. Takže musíš mít především to auto a musíš z vejplaty zajistit jeho provozuschopnost a běžný provoz.
Tudíž v DD dělaly vychovatelky povětšině starší ženy. Sice bez pedagogického vzdělání, ale byly místní nebo z vedlejší vesnice. Nemusely dojíždět, měly práci v místě bydliště a především už měly odrostlé děti, takže jim pracovní doba nevadila. Dtto byly i uklízečky, údržbář i kuchařky. DD dával práci hodně místním lidem.
Jo, a byla tu poznámka o sirotcích. V našem DD bylo v době, kdy jsem tam pracovala, 65 dětí, sirotek tam byl jeden jediný. Pak tam byl hoch, jehož oba rodiče byli v base, otec na 8,5 roku, matka tuším na 5. Co provedli nevím, ale klučík byl jeden z mála, co byli slušní. Cca 1/3 dětí byli grázlíci k pohledání, snažili se šikanovat ostatní, běžně kradli a byly s nimi výchovné problémy. Cca 1/2 dětí byla Cikáňata. Cca 1/2 dětí jezdila na prázdniny do svých rodin, ale pozor: návštěvy rodin povoloval výhradně soud, my o tom nerozhodovali, my jen odvezli děti na místo, kde si je rodiče převzali.
Odpovědět