3.12.2018 14:02:26 Konzerva
Re: Za blbost se platí
Tak u nás ne že by se ta elektronika ztrácela definitivně, ale prostě se furt někde něco válelo a když bylo potřeba tak se to nenašlo a tak se od někoho z rodiny půjčilo jiné a už se nevrátilo na místo, takže se zase postrádalo ....
Tak když jsem tenhle proces zaregistrovala jako existující a dlouhodobý a otravný, zavedla jsem systém krabic.
Na paměťové karty a flashky je jedna krabička, která je stále u pc (pc máme jen jedno, takže není důvod to někam přenášet). Krabička je hezká, vyřezávaná, už nevím od čeho.
Na nabíječky je druhá krabice, větší, plechová v obýváku na skříňce. Vydala jsem příkaz, že všechny nabíječky, které zrovna nebudou v zásuvce, budou v krabici a platí to pro všechny členy rodiny. Ne, že by to všichni dodržovali.
Ale dělám to tak, že jak někde vidím neužitečně se poflakující nabíječku, hned jí čapnu a šup s ní do krabice. A rodina se postupně učí, že když hledá nabíječku, je buď v krabici nebo si jí musí najít sama. A občas už je tam někteří i sami dobrovolně a uvědoměle dají.
Odpovědět