5.3.2019 15:41:00 1kulička
Re: Je popcorn nezdravý?
Rose, já ti nevím, četla jsi to pozorně? Zaprvé, je tam napsáno, že tyto zprávy jsou nepotvrzené. že některé látky v papírovém sáčku jsou považovány za potencionálně rakovinotvorné. Za druhé, že problémy mají zaměstnanci, kteří dýchají výpary při přípravě popkornu - tedy lidé, kteří jsou výparům vystaveni denně několik hodin.
Při normální konzumaci popkornu jednou za čas rozhodně žádné riziko nehrozí - předpokládám, že pokud by se jím dítě cpalo denně ve větším množství, bude mít spíš problém s plynatostí a brzo se ho přejí.
Hele, já to teda spíš považuju za lehce poplašnou zprávu. Vodu se nebojíš pít? Až 80% pitné vody obsahuje mikroplasty, .....
Popkorn naopak považuju za dost vhodný na dětské oslavy - máme popkornovač. Máslové a sýrové příchutě jsem nikdy nekupovala, přišlo mi to moc chemický a nedobrý.
Naopak pufování zhlediska zachování živin a všech vhodných látek je prý nejlepší způsob přípravy a "konzervace" - nevím, jestli se to tak dá napsat, ale výrazně prodlužuje trvanlivost. T
Odpovědět