5.5.2019 13:27:07 Tizi
Re: Greta Thunberg
Otázka má více témat:
- život bych zásadně kvůli dítě nepřekopala, jsem špatně vydíratelná a to i vlastním mládětem. Samozřejmě svoje návrhy ke zlepšení našeho životního stylu říct může a některé jsem ochotná akceptovat
- zhoršování životního prostředí je skutečné a nějaká větší změna je potřebná. Greta na mně nicméně rovněž působí jako marketingový projekt. K této otázce se vyjadřovalo mnohem víc serióznějších vědců, proč by měla Nobelovou cenu dostat Greta a ne někdo ze skutečných odborníků?
- problém je, že k poukázání problému je potřeba poukázat i na řešení, to hnutí kolem Grety dělá minimálně prakticky vůbec. Hnutí proti jaderným elektrárnám v Německu způsobilo zvýšení CO2 kvůli tomu, že místo čisté jaderné energie se energie stále vyrábí ve starých uhelných elektrárnách, protože solární či větrné nedokážou pokrýt poptávku
- vidím jako obrovský problém globální nárůst populace. Kdyby velká část lidí nežila v chudobě, planeta by už zkolabovala. Ale přesto je to tabu, o kterém se zřejmě nesmí mluvit a nikdo ho neřeší.
Odpovědět