18.1.2020 11:13:49 Begonie
Re: Žena ženě vlkem
Ropucho, Grainne, ale ona ta svoboda lze v nasich podminkach ale porad jen za predpokladu, ze bud mas nejaky jiny prijem nebo te nekdo jiny zivi.
Ja treba zadny jiny prijem (pronajem, dedictvi, vynosy z akcii...) nemam a myslim, ze manzel by byl velmi prekvapeny, kdybych mu najednou oznamila, ze se prestavam obtezovat chozenim do fachy a odted je tedy ziveni na nem. A kdyby mi to oznamil on, tak bych byla primo nasrana a premyslela bych, jestli bych s nim nenalozila po vzoru Mandelinky blahe pameti.
Pokud bysme se oba prestali obtezovat dochazenim do prace, tak co pak? Nejakou dobu bysme vyzili z uspor a treba prodeje chaty, pote i kdybychom si odpustili veskere zbytne veci typu nakupovani noveho obleceni (hadru mam do konce zivote, pokud neztloustnu), skrtli dovoleny, jezdeni autem i jakoukoliv jinou dopravou a vsude chodili pesky, vypustili jsme fakt vsechno, co neni nutny k preziti, tak bysme stejne nejak museli kazdy mesic schrastit aspon penize na nejaky jidlo, najem a energie.
Pochybuju, ze by mi to dotlacil stat na davkach a nejak me teda nenapada zadny zpusob, jak tech penez dosahnout, nez chodit do prace, pokud teda nechci krast.
Odpovědět