Neznámá výše příjmů exmanžela a výživné
Dobrý den, již 8 let jsem rozvedená. Mám dva syny 10 a 12 let. O kluky pečuji výhradně já, otec si kluky nebere téměř vůbec. V minulém roce u něj byli souhrnem 3 dny. Předchozí roky vůbec. Na dovolenou je za celých osm let nevzal. Prostě nezájem. Jeho příjmy byly vždy nadstandardní cca 150000 (dříve). Předpokládám že tomu je i nyní, nicméně nemám vůbec přehled o jeho skutečných příjmech. Výživné bylo stanoveno dohodou, dohodli jsme se i na zvýšení s přibývajícím věkem kluků. Nicméně nejsem si jistá, zda je vzhledem k jeho příjmům výživné dostačující. Bývalý manžel jezdí několikrát do roka na dovolené k moři, v zimě tráví víkendy na sjezdovce. Kluky ale nikam nebere. Takže víkendové a prázdninové výdaje jsou v mojí režii. Řekla bych že kluci jeho životní úroveň nesdílí ani náhodou. Kluci chodí na sportovní kroužky a angličtinu, snažím se je rozvíjet v rámci svých schopností a možností. Nechci bývalého muže sdírat z kůže (což si nemyslím že dělám), ale také nechci aby byly šizeni naši kluci. Mám nechat příjmy zjistit soudně? Máte nějakou radu jak postupovat? Díky za postřehy.
Odpovědět