5.2.2020 22:50:52 sally
Re: Žena srdce tvrdého
Kudlo,
já si myslím, že nezáleží na tvrdosti srdce, ale trošku na osobnosti. Já mám asi částečně mužskou osobnost, když si mi někdo stěžuje, vnímám to jako problém k řešení a nabízím rady. Což v případě, že dotyčná chce "jen politovat" nefunguje, někdy i nasere
. Snažím si na to dávat pozor, zvlášť v ženských kolektivech. Nemyslím si, že jsem "tvrdého srdce", jsem ochotná pomoct - ale neumím "nastavovat rameno k vybrečení".
A hodně vnímám to, že "chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod".
Na druhou stranu - to, že si někdo stěžuje, že rodiče hlídali "jen" dva týdny o prázdninách, to mě jako člověka absolutně bez babiček (za 16 let jsme byli s manželem sami doma jednu noc, když byl po operaci - kámoška si odvedla děti v devět večer a v devět ráno jsem je vyzvedávala), vytáčí... na druhou stranu, když by si na to posteskla samoživitelka, která dělá v turistickém ruchu (tj. přes léto dovolenou nedostane ani smykem), a které ex neplatí žádné výživné (zašívá se v cizině), tak chápu, že pro ní (a hlavně pro její děti), to fakt JE problém - děti mají dva měsíce prázdnin, tábory na šest týdnů nezvládne finančně a dovolenou nedostane...
Odpovědět