Re: Nic nefunguje
no teda, vy jste mi daly, kaufland a cesty a stromy.. :)
Hele, díky koronaviru se ukazuje, jak jsme závislí na technice, počítačích, internetu, nás nezabije žádný neviditelný pišišvor, ale blackout asi.
Rose, rozpohybovat několik oddělení, že paní sedí na chodbě - to fakt není argument. Před rokem jsme si dvakrát zavolaly, domluvily, když jsem přišla, podepsala jsem připravený (!) papír a hotovo, to, co se stalo letos, mi opravdu přišlo jako velice nadbytečná arogance. Poruba má přes 80tis obyvatel, třetina patří pod byty OKD (nwr, rpg, residomo, nyní heimstaden), třetina pod obec, další jsou družstva a vlastníci (jednoduše). Přeplatky se posílají na účty nebo složenkami. Letos pošta vrátila 716 složenek jako nevyzvednuté - to asi fakt člověka otráví.
Jinak to věčné papírování a především zapojení té pošty, to je právě ta černá díra, ale oni to "musí", každý dopis za pajdu, lítá to sem a tam, pošta na to se.e nebo nestihá a pak se dozvíte, že se tam maká za hrubo pod dvacku a těch dopisů jsou tuny.
A člověk má furt všechno chápat. Jasně, já to chápu. Chápu každou jednu věc. Však taky ty úředníci tráví docela dost času vysvětlováním. Ale proč se s tím něco nedělá?
Za karantény se najednou dalo všechno vyřídit meilem, s pracákem, byt.družstvem, radnicí, dokonce i školami; dávalo to naději, že se něco změní, že se ty systémy vyvinou natolik, že nebude potřeba tolika papírů (už se neříká "chránit naše lesy"?) a osobních schůzek, ale naopak je to horší a horší.
A ano, máte pravdu, každý má pocit, že může do všeho kafrat, vidíme to všude (och, roušky/cesty, poplatky za psy/atd. na fb), dobrý, ať kafrají, ale taky ať někdo poslouchá. Úředníci si chrání svá teplá místečka a ti nahoře vymýšlí jen další složitosti a lejstra, asi aby byli nenahraditelní, je to prostě umělé, neefektivní.
Odpovědět