20.3.2021 20:29:40 Mapat
Re: Demonstrace proti proticovidovým opatřením
Ino: já nemám v rodině nikoho, kdo by měl Covid. Ani v práci. Po roce pandemie. Já jsem dosud neabsolvovala žádný test, manžel minulý týden poprvé kvůli pozitivnímu kolegovi. Z kamarádek mám jednu, která to prodělala, s lehkým průběhem (ale po 3 měsících ještě pořád kašle). Čili podle mých osobních zkušeností bych taky mohla tvrdit, že vir neexistuje. Nicméně bydlím vedle krajské nemocnice, v poslední době je na tom náš kraj líp, takže přijímal pacienty z okolí, denně 2-3x tu přistávala helikoptéra. Mám nějaké info od vyčerpaných sestřiček z plicního, dvěma rodinným příslušníkům jsou už půl roku odkládány operace (kardio + ortopedie). Jsem vděčná za to, že se nám to vyhýbá, ale nemůžu se tvářit, že to neexistuje.
Zásahy policie jsou jiná věc, a vynucování některých nesmyslných opatření taktéž. Nicméně ty dva případy zakleknutí, které jsem viděla, tak tam tedy straním Policii, podle zveřejněných záznamů měli trpělivosti hodně. V normálních situacích jsem se nesetkala s žádnou šikanou, na volných prostranstvích tady nikoho bez roušky nehonili, na náměstí jsem zažila, že policajti přišli ke skupince mladých a slušně je požádali, aby si roušky nasadili. Já osobně roušku nebo respirátor dost těžko snáším, nicméně že aspoň nějakou ochranu zajišťuje, o tom už se po roce s koronavirem asi není třeba přít.
Odpovědět