24.4.2021 23:18:57 Analfabeta
Re: Pečený králík
Já bych ti dala recept, který vypadá jako naprostá šílenost, ale lepšího králíka jsem nikdy nejedla! To se vezme králík, naporcuje se a co nejtěsněji se naskládá do nějakého hrnce, ve kterém se bude o něco později péct. Pak se oloupou cca 2 dl česnekových stroužků. Fakt tolik, ale ono to tam v závěru nebude vůbec znát, ten česnek snad vysublimuje nebo co, ale udělá tomu králíkovi prvotřídní sos. Pak králíka přeleješ plnotučným mlékem tak, aby byl i s tím česnekem celý ponořený a přivedeš mléko k varu, aby se na mléku udělala blána. Takto celý hrnec dáš do horké trouby a pečeš doměkka. To mléko odpaří přebytečnou vodu a sos bude řidší omáčkovitý. K tomu dušená rýže. kdybych měla králíka dělala bych ho jedině takto, je to neskutečná lahoda!
Ale šílenost to je prvotřídní, to se musí uznat. Mám to ze speciální králičí kuchařky z dob, kdy jsme ještě měli králíky.
Odpovědět