9.6.2021 12:18:38 Analfabeta
Re: Minimální mzda 18 000 Kč
vrrtaku, ani 150 let na trhu ti nezaručí, že budeš mít odbyt pro svoje výrobky. Banka Lehman Brothers padla po více než 150 letech své existence. Problém je v tom, že firma prostě zaměstnancům takové peníze dát nemůže, i kdyby chtěla. Já jsem třeba dávala krev. Jistě, je to společensky velmi záslužná činnost, ale co z toho měl zaměstnavatel? A měl mi platit den volna, 4x ročně (jako OSVČ jsem pro změnu nedostala vůbec nic, jen daňový odpočet). Firma platí zaměstnanci prvních 14 dní nemoci, víš, kolik zaplatí, když budeš nemocná 3x za rok? Jdeš k zubaři. U nás bral zubař, který je v jiném okrese a od nás je 35 km, spojení busem prachmizerné, tudíž "nezbytná doba k návštěvě lékaře" je 3/4 dne. Pak máš preventivky, to je taky nezbytná doba. Třeba mamograf máme 50 km, takže je akce na celý den. A loni byl covid. Firmy musely nakoupit desinfekci, teď platí testy... Myslíš, že by ty prachy nechtěli dát zaměstnancům? Jo, chtěli, ale tohle všechno jim nařídil stát. Kde na to ty firmy mají furt brát? To zaměstnanec nevidí? Já byla v pobočce malé firmy, v době největší slávy nás tam bylo celých 16, ale přehled o financích firmy jsme měli skoro všichni, ono se to tam ani moc utajit nedalo. A to jsme třeba na obědy nedostávali ani floka.
Odpovědět