Promiň, ale aby měla diskuse smysl, tak musí mít nějaká pravidla a musí být aspoň do určité míry korektní. Tak např.
-Ty mi napíšeš nějaké tvrzení (jako že je můj komentář mimo, aniž bys napsala argument proč)
-Já ti odpovím v rámci této diskuse protiargumentem, popř se chci dobrat tvého důvodu pro neplatnost mého tvrzení
- Ty mi na to vůbec nezareaguješ a jdeš se ptát na něco úplně jiného. (sorry, nevím, kdy přesně to bylo odesláno, jestli jsi to tedy ještě neviděla, ale stejně to chce spíš reagovat na to, co je)
A takhle se prostě smysluplná diskuse vést nedá. K čemu ti bude když ti odpovím? Jak s takovou odpovědí naložíš? Jsi si jistá, že tě přesvědčí, nebo jí opět vyignoruješ a okamžitě vypálíš jinou otázku, popř mi napíšeš, že jsem mimo bez dalšího arguementu? Na co konkrétně potřebuješ vědět jestli taková společnost existuje? K čemu ti ta informace bude? Když ti řeknu, že ano, k čemu by tě to mělo přesvědčit? A když žeknu, že ne - co z toho má plynout? Že to tím pádem nemůže existovat ani v budoucnu? (to by nedávalo smysl, kdyby všechno, co má někdy být muselo být někdy už předtím, nemyslíš?) Prostě vůbec nevím a nerozumím, k čemu by taková informace měla být dobrá v kontextu toho, o čem se tu bavíme - tedy o tom, jestli ten, kdo jde nebo nejde k volbám má, nebo nemá co mluvit do toho, kdo zrovna vládne. Tyhle dvě věci spolu totiž vůbec, ale vůbec nesouvisí.
Takže promiň, ale takovýmhle způsobem diskusi nevedu
, zkoušela jsem to už mnohokrát a vždycky se jenom dostaneme do nesmyslných vláknem o stovkách řádků, kde se pořád točíme dokola a ty reakce nikdy nejsou k věci. A na to já vážně nemám čas, promiň.