14.10.2021 17:41:58 sally
Re: Vaření/pečení v kuchyňských vychytávkách vs klasické spotřebiče
Piggy,
do pomaláku maso nezatahuju, jsou z toho lepší omáčky a šťávy. Dělám v tom různé české klasiky - rajskou, znojemskou, segedin, svíčkovou - a skutečně to funguje tak, že to všechno naklofu, nasypu do hrnce a pustím (akorát smetanu do omáček dávám na konci). Také mám rýžovar - výhoda je, že se to samo vypne, nemusím to hlídat. Takže nasypu a jdu třeba zalévat zahradu, nebo - vlastně cokoliv - a pak přijdu, otevřu rýžovar, otevřu pomalý hrnec a servíruju.
Jediné, co pomalý hrnec fakt neumí - aby to bylo "hezké" - prostě je to "dušené" - ale chutná to výborně, protože se ty chutě promísí.
Do rýžovaru se dá hodit patro a zároveň v tom dusit zeleninu - dělám tak "rizoto" (ano, vím, že správně se dělá úplně jinak) - ale dám vařit rýži, na patro dám zeleninu (mraženou), pak to promíchám v hrnci a přidám maso (u nás typicky zbytky od grilovaného kuřete), hotovo.
Co nemám je pekárna - ale zase jednou za tři dny ten chleba upeču v litinovém hrnci. Zadělat těsto je práce na tři minuty.
Odpovědět