Re: Vánoční cukroví
Vídeňské prsty
Suroviny
200 g změklého másla
60 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
60 g pudinkového prášku (příp. škrob)
1 lžč instantní kávy
kávová ganache, když jsem líná tak kávová "nutela"
Tuk a cukry vyšlehat do pěny, smíchat mouku, moučku a kávu a vmíchat. Stříkat lisem krátké tyčinky na pečicí papír, péct cca 10 min při 175°C. Vychladlé slepit nutelou a konce máčet do čokoládové polevy.
jo a doporučuju instantní kávu co nejjemnější, aby neucpávala lisovací kolečko
Pomerančové čtverečky
180 g hladké mouky
130 g másla
80 g cukru moučka
3 žloutky
2 lž pomerančové kůry
½ lž pomerančové tresti
Poleva
150 g cukru moučka
1 lž horké vody
1 lžč pomerančové tresti
1 lžč rumu
Zpracovat pevné těsto, vychladit v lednici. Vyválet, vykrájet, péct cca 12 min při 170°C. Nechat zchladnout. Smíchat polevu, potřít a zdobit kůrou.
a pak nesmí chybět karamelová kolečka a arašídové cihličky (ty mám nejraději já, jsou takové sladko slané
)
Odpovědět