Re: Mrazené a chlazené hotovky- týdenní režim
Dala bych přednost dovážce, ale k dotazům. Jestli si děda uvaří přílohu, hlavně brambory, bylo by schůdné i mrazené/ohřívané.
Krabičky mám locl-lock, cca 50 ks stejných - na cca dvě porce nebo jedna i s přílohou.
Chlazené - uvařené plním do krabiček vypláchnutých vařící vodou tak, aby tam nebyl žádný vzduch, hned zavírám a dám zachladit, nejlíp na cca 5 st. C. Když se krabička neotvírá a je pořád v chladnu, považovala bych jíst toto jídlo po 3 dnech za ok.
Mražené - v podstatě to samé, ale mrazím jen to, co je po rozmražení dobré. Omáčky typu guláš bez zahuštění moukou, rajskou taky bez mouky, těstoviny zapékané, jídla typu smažený květák, placičky, řízky, holandské..... Tady bych řekla, že to, že senior neohřívá v MW je spíš dobře, ohřáté v kastrůlku nebo troubě chutná skoro jako čerstvé. Omáčky tedy ohříváme v kastrolu, květák, filé se sosem, řízky, holandské řízky, karbanátky, sekaná - to rozmrazit (nejlíp v lednici) a ohřát v troubě.
Jako první pomoc bych nakoupila hotová jídla někde v hypersuper, překvapilo mě, že mají výběr, chuť neposoudím, nikdy jsme neměli.
Odpovědět