Re: Mate hodne kamaradek? Stykate se s nimi casto?
mám lidi kolem sebe ve "vrstvách" :) Podle toho, jak moc je vnímám jako blízké. A nejbližší přátele mám vlastně ve stejné vrstvě jako třeba bráchu. A pak je další vrstva, co je malinko dál, ale pořád to jsou blízcí přátelé, atak furt dál, pak už bych ty vrstvy označila spíš jako kamarády bližší, vzdálenější...a ž pak jen známé.
A lidi se těma vrstvama můžou různě posouvat, pochopitelně, než jsem se s někým natolik sblížila, tak začínal jako cizí člověk, pak v těch vnějších vrstvách..až se dosunul dovnitř :) A občas se to děje i naopak, někdy se ta vazba uvolní, ne, že bych se s někým vysloveně znepřátelovala, ale občas se prostě posune o vrstvu dvě směrem ven, trochu se to kamarádství rozvolní.
takže je pro mě těžký říct, kolik mám kamarádek/kamarádů (pohlaví v tom nehraje roli, myslím, že je to mezi mými přáteli dost pohlavím vyrovnané :) )
V té nejvnitřnější vrstvě přátel mám teď čtyři lidi. A hned o vrstvu vedle devět lidí. A o další vrstvu dál dalších cca deset. A tak furt dál. Celkem bych za přátele označila zhruba patnáct, za kamarády tak padesát až sedmdesát lidí.
A vídám se s nimi různě, je to dané nejen tou blízkou vrstvou, ale i praktickými aspekty, když s někým pravidelně provozuju nějakou aktivitu, tak mě to s ním svede častěji :) Snažím se najít si minimálně jednou za dva týdny čas na někoho z těch opravdu blízkých, když se poštěstí, tak se s někým sejdu jednou týdně aspoň na chvíli. Ale jak je to celkem dost lidí, tak mi to tak vychází na ty vzdálenější třeba jednou ročně.
Odpovědět