3.4.2022 20:32:13 Agatha Ch.
Re: Výběr zaměstnání
Odešla jsem z práce a) protože jsem měla pocit, že mám navíc, a taky odešla za finančně výhodnější nabídkou. Výhoda a) byla práce s čistou hlavou, ne úplně náročná, dost volného času a možnost si přivydělat při sobotním přesčasu. A taky i dost času na druhý přivýdělek. Nevýhoda: prostě linka ve fabrice, no. Ale nebylo to nejhorší, vyžít z toho se dalo. Odešla jsem za lákavější nabídkou b) práce v oboru za vyšší plat. Ty slíbené peníze jsem dostala ale jen 2x pak už jsem na osobní ohodnocení z různých důvodů dosáhnout ani nemohla. Práce to byla krásná, velmi mě naplnovala, ale vztahy byly fakt děsné. Finančně pak pro mě i nevýhodné, dojíždění také něco stálo, volno žádné. Kvůli těm vztahům to fakt pak už nešlo, když jsem začala ráno před odjezdem do práce pravidelně zvracet, odešla jsem. A bylo mi všechno jedno. Naštěstí se našla možnost práce jiné, v místě bydliště. Nástupní plat nic moc, základ nízký, ale osobko pokaždé bylo. Po zkušebce se zvedl základ a už to bylo veselejší. Ovšem velkou předností je fajn kolektiv, sice nejsme úplně kamarádi, co by spolu trávili čas i mimo zaměstnání, ale v práci se jeden na druhého můžeme spolehnout a držíme jednu basu. Nadřízená je skvělý člověk, je přísná, přímá, ale úžasně lidská. Teď mám výplatu krásnou, protože si na ni vydělám (jsme odměňováni i z marže), ale kdo ví, jak to bude do budoucna, jestli lidi nebudou chtít utrácet a nebo jestli nebudeme mít co prodávat, přijdou krušné časy. I proto si jezdívám ještě přivydělávat, aspoň neztratím kontakt se svým původním oborem. Naštěstí mi na to při současném zaměstnání zbývá čas a síla fyzická i psychická.
Odpovědět