Re: Domácí výroba sypaných čajů
darinoo, tak podle mě je nejlepší začít od těch zmíněných sušených slupek ovoce, šípků, celkově sušeného drobného ovoce (to všechno udělá prostě dobrou tu základní chuť) a k tomu z bylinek ty bylinky, které pěstuješ jako koření - tymián, mateřídouška, dobromysl, meduňka, pokud jsi netěhotná, tak i šalvěj. To všechno chutná dobře a dá se to kombinovat. Nedoporučuju přimíchávat mátu, přijde mi, že chuťově všecko zabije. Ta je lepší buď samotná, nebo max. míchaná s listy citroníku a popř. citronovým tymiánem a sušenými jahodami.
Z divoce sbíraných okvětní plátky planých růží (pozor, jen ty plátky, když utrhneš i kus té bílé části těsně u tyčinek, tak to sice bude jedlé, ale hořké), květ černého bezu, květ lípy.
Cokoli jiného už za mě je vhodné používat až po pořádném naučení se, že to s ničím nezaměníš, a případně dočtení si, co a jak je potenciálně jedovaté a pro koho :)
Odpovědět