11.6.2022 17:03:55 77kraska
Re: Na čem šetříte?
Evelyn, u nas opak, vsechno se tocilo kolem jidla, utracelo se za jidlo a varilo do zasoby a vyhazovalo....vsechno se kupovalo, protoze jsme zili v panelaku, jen vajicka se vozila od pani z vedlejsi chalupy na vesnici....nesetrilo se, protoze vydelky byly vysoke (vyznamny prumysl)
ja jsem vareni a jedeni zacala kvuli tomu nesnaset, jak jsem rodici byla porad nucena do jidla a musela vsechno na taliri dojist a neustale jsem mela pocit prejedenosti a na kolej jsem v nedeli dostavala plnou tasku jidla a cela rodina silne obezni (ja az ted ve strednim veku)... dva roky jsem jako cerstve samostatne zijici byla makrobiotička, varila jsem psenici atd., pak mne to taky preslo, ale vetsinu dospeleho zivota varim jen z nutnosti a tocim nekolik stejnych jidel
mne to tehdy s rodici pripadalo jako norma, babicka varila taky tak...desila jsem se doby, kdy budu taky muset travit vetsinu volneho casu u plotny...ale vubec to nebyla pravda, to si matka a babicka delaly samy :-( nikdo po nich nechtel tri chody a predkrmy a zakrmy a zakusky
Odpovědět