Re: Nadané děti
Orientovala bych se na organizace pro nadání. Mám teď celkem nastudováno teoreticky, psala jsem diplomku s touto problematikou, řekla bych, že jsem zanedbaný talent a mám 3 nadané děti (a ségry a jejich děti). Na PPP bych se fakt nespoléhala, i když u těch matematicky nadaných to celkem umí otestovat. Dcera je jazykově nadaná, když jsme byly v PPP, tak nám řekli, že nadaná rozhodně není, protože ji v 5 letech nezajímá, jak vypadá var vody. No, ve 22 ji to zajímá jen proto, aby si zalila kafe. Prostě o přírodní vědy nemá zájem. Ještě horší to je u dětí, které těch talentů mají víc, protože často nevědí, na co se zaměřit a tím, že je to pudí k více oborům, rozmělní energii a v žádném talentu nedosáhnou svého potenciálu.
Tady je nějaká Ostravská organizace, třeba jsou i jiné. Ty organizace často organizují akce pro rodiče i pro ty děti, ale i na akci pro rodiče získáš kontakty na děti s podobným zaměřením, jako má tvůj syn.
https://www.talentovani.cz/system-podpory-nadani/krajske-site/moravskoslezsky-kraj?start=20
Odpovědět