Re: odmítnutí povýšení ve státním úřadě
Asi moc nepomuzu, nebylo to ve statni sprave ale ve firme. Byla jsem uz na pozici team leader, nabizeno mi bylo povyseni na manager. To bylo o uroven vys, vic penez, snad i sluzebni auto, pod sebou misto koncovych lidi, team leaderi.
Tehdy jsem odmitla s tim, ze se chci ubirat jinym smerem, a presunula jsem se do tymu, kde jsme byli takovi senior konzultanti (tj. zkuseni, samostatni lide) bez primych podrizenych. V nejake takove roli jsem od te doby (>15 let).
Taky mam pocit, ze se neumim prosadit, desi mne jednani s lidmi atd. Vedouci roli mam bohuzel v hlave stale spojenou s neustalym tlakem a stresem. A jeste jsem tento vnitrni obraz nezmenila a primemu managementu se zpravidla vyhybam (i kdyz nekolikrat jsem na to zapomela a hlasila se na pozici s par podrizenymi, ale nikdy jsem neuspela
Nekdy mne zere, ze byvali kolegove mezitim vystoupali vysoko v karierach, jsou CIO, CTO, CEO a kdovico jeste. Ale pak se uklidnim, ze proste ty ambice nemam (jen mne zere, ze holt nebudu brat zavratny prachy a budu vic a vic obklopena lidmi, co jsou mladsi a na vyssich pozicich
).
Odpovědět