28.12.2022 8:14:17 Koníček mořský
Re: Velké děti a alkohol
Když tak tápu ve vzpomínkách, tak ve věku 15-18 roků doma s rodiči nepil nikdo. Protože v tomto věku se před rodiči předstíralo, že se nepije, nekouří a nesouloží, aby se jim udělala radost, jak dobře své děti vychovali.
Rodiče se v tomto věku stali prapodivnými trapnými směšnými prudícími mimozemšťany a nikdo je nechtěl brát do alkoholické partičky. Popíjelo se s vrstevníky a s nimi se hledal vztah a balanc k alkoholu a všem dalším životním neřestem. Já jsem v tomto věku pila nejvíc tvrdý alkohol - myslivce s colou, rum s kofolou, vodku s džusem, hopsinku.. Moje děti alkohol doma odmítali v každém věku, ale v dospělosti pijí, s mírou. Doma jsme pili víno a pivo k jídlu, občas panáčka koňaku, likéru.
Já a bráchové jsme "pili" od malička - vaječňák, griotku, bráchové dostávali trošku piva k obědu.
Popíjíme všichni, úplně celá naše famílie, ale nikdo se neopíjí, není závislý, alkohol patří k našemu životu, nedémonizujeme ho, nezatracujeme, umíme s ním zacházet. Prostě si občas trošku dáme, no problem.
Dobře vychovaným dětem ve věku 15-18 let bych trošku alkoholu klidně dopřála, patří to k výchově a ke sbírání životních zkušeností. Něco jako sexuální osvěta a finanční gramotnost.
Odpovědět