10.3.2023 12:04:33 Žžena
Ovoce a mléko do škol - pomoc, nebo plýtvání?
Zase mám dítě na prvním stupni a "užíváme" si "výhod" těchto akcí, tak jsem se chtěla zeptat, jak to chodí u vás? A učitelky - jako to vidíte zblízka?
Starší dítě mívalo od Ovoce do škola pravidelně vytopenou aktovku (protože ananas v nálevu v netěsnící krabičce fakt není praktický k rozdávání prvňákům, kdo by to byl řekl).
Rozmačkané banány pod pouzdrem neřeším, to je už folklór.
Ale teď mne zas trochu krká mléko do škol. Děti dostávají věci typu bílý biojogurt (hezké, ale nemají lžičku, aby si to v té škole snědly), nebo krabičku měkkého sýra (ale opět nemají k tomu pečivo nebo něco, čím to nabrat a s čím to sníst), takže to skončí v aktovce, doma se to vytáhne třeba až večer, celý den to mezitím stráví v teple, tj. nevhodné skladování. Zajímalo by mne, kolik z toho rozdaného se REÁLNĚ sní a nebo dostane opravdu k těm, co to potřebují.
Chápu původní myšlenku: ano, bylo by hezké, aby vápník a vitamíny měly i děti, co z jakéhokoli důvodu třeba nemají tu možnost doma. Ale je zrovna TOHLE ta cesta? Nešlo by to nějak promyšleněji, cíleněji, bez plýtvání?
Odpovědět