14.5.2023 16:06:03 X__X
Re: Pustili byste samotné dítě na měsíc do USA?
holka letěla do USA od střední školy, celkem tři spolužáci do rodin. mělo to být na dva měsíce, ale přišel do toho kovid a já stála před rozhodnutím, jestli ji stáhnout už po měsíci, nebo (jak navrhovala hostitelská rodina a dcera chtěla) ji tam nechat "do vyřešení situace". když jsem se se situací horko těžko smířila a pobyt jí tam povolila, tak jeden ze spolužáků odletěl narychlo domů a druhá spolužačka chtěla taky, ale obávala se letět sama, tak (k mojí velké úlevě) i dcera s návratem souhlasila a na poslední chvíli se nám holky podařilo dostat na vládní speciál, protože jinak to bylo s lety prabídné a do ČR se už nelítalo. v té době v USA oslavila sedmnáctiny
![:-)](/g/s/0.gif)
byl to její druhý let letadlem, poprvé zhruba o rok dřív z rodinných důvodů nestihla odjezd své třídy do Norska, takže je doháněla letadlem (přímý spoj jí zrušily, takže něčekaně letěla náhradními spoji na tři přestupy) a ještě přes půl Norska vlakem. obojí byl pro mne velký boj - jako matka jsem o dceru měla na jednu stranu velký strach, ale na druhou jsem měla pocit, že přesně tohle jsou ty okamžiky, kdy už bych měla ustoupit do pozadí a dát dítěti možnost vlastního rozletu. v 16-17 letech už stejně člověk nedožene, co výchovou zanedbal, takže musí spoléhat na to, že dítě vychoval dobře a že se neztratí
![:-)](/g/s/0.gif)
Odpovědět