18.4.2024 17:08:43 Mája+kluci 07, 11
Re: Mnoho štěstí u přijímaček
Ananibe, určitě jsem nečetla všechny příspěvky, diskuze je "nekonečná", jen jak píše Sovice, chápu někdy frustraci těch rodičů, kteří se fakt snaží, s dítětem pracují, často za cenu omezení vlastní pracovní realizace a výsledek je stejně, že ti co chvíli někdo naznačuje, že dítě není dle šablony. Já mám doma teda dva PAS se špatným soustředěním, nikoliv ADHD, a vůbec nehodlám obhajovat přístup, že se děti kvůli "nudě" odmítají zapojovat a vykřikují sprosťárny apod. Já nikdy IVP nebrala jako generální pardon, naopak jsem trvala na tom, aby se vše co nejvíc řešilo běžným postupem a v učivu jsme neměli úlevy žádné (naopak kluci byli vždy ve výběrových třídách a museli makat). S některými pedagogy ale přesto není moc řeč (a většinou to mezi 4 očima přiznávají i jejich kolegové, že tihle jsou prostě problematičtí a s IVP odmítají pracovat, sice ho sepíšou, ale v reálu si jedou svoje).
Věřím ti, že máš ve třídách problémové děti, se kterými rodiče nepracují a které destruují výuku, ale zároveň vím, že někteří pedagogové dokáží ty problémy spíš podněcovat než tlumit a jsou osobnostně problematičtí také
Odpovědět