17.6.2024 21:20:08 Dari79
Re: Souběžné studium dvou vysokých škol
Přijímačky jsou vesměs často podobné, takže šikovný člověk se bez problémů na dvě či více vš dostane (já se v 18 dostala na všechny 3, kam jsem podávala přihlášku, vybrala jsem si tedy jen 1). Ale pak jsem studovala současně 2 další fakulty, relativně odlišné, jen málokteré předměty se daly započítat. A zvládala jsem to, i jsem u toho chodila ještě na brigády/do práce.
Tj. zvládnout se to dá.
Osobně si ale myslím, že je možná lepší začít s tou druhou až o něco později, protože nejtěžší na všem je změna způsobu myšlení a učení se ze střední školy na vysokou...
Pak, když už přijmeš VŠ styl uvažování, přípravy a učení se, není problém 2 VŠ zvládnout...
Takových kolegů jsme na VŠ měli dost, kamarád vystudoval IT + ekonomii třeba souběžně od prváku...
Souhlasím, že "sankce" je v tom, že když to položí, tak se mu neúspěšné roky budou počítat do doby bezplatného studia a pak se mu může dokončí (i) první=jediné školy prodražit...
Postupné studium má také tu výhodu, že některé předměty už jsi absolvoval, takže jsou-li podobné v druhé škole, můžeš si je nechat kreditově započítat.
A ne, přijímačky ti v dalším roce už neuznají, musel by na ně znovu, ale to nebývá problém. Když máš hlavu na přijímačky, uděláš je i za 2 nebo 5 let, naopak podle mě ještě líp...
Odpovědět