5.11.2024 18:28:00 77kraska
Re: Přestup na jinou SŠ
moje dite prestupovalo skoro uprostred druhaku z gymplu na obchodku...pred 3 lety
napred bylo nutne NAJIT skolu, kde bylo misto a kde byly schudne rozdilove zkousky
1. problem byl, ze nebyla mista...na statnich skolach vubec ne, na soukromych jak kde
2. kdyz uz misto nekde bylo, tak byl problem mj v jazykach...AJ je asi vsude, ale v druhem jazyku je treba pokracovat...takze kde je na statni skole jen NJ, tak nejde nastoupit do druhaku, kdy student nemel v prvaku NJ, ale mel treba rustinu nebo franinu, i kdyby NJ umel treba z jinych zdroju....ale to byl spis problem statnich skol, nikoliv soukromych
3. rozdilove zkousky....moje dite muselo delat rozdilovky z prvaku a casti druhaku z ekonomie, melo na to dva mesice, kdy kazdy tyden chodilo na kus rozdilovky, kdyby to nedalo, tak podminene prijeti cele padlo
na jedne skole, kde meli misto, byla od prvaku latina, takze dite by muselo teoreticky udelat rozdilovku z latiny za prvak a cast druhaku, to jsme rovnou vzdali
takze prestup je hezka myslenka, ale realizace je ponekud narocna....ja jsem obvolala asi 30 prazskych skol
Odpovědět