18.11.2024 18:03:52 TaJ
Re: Kontrola tašek v obchodě
Heroes, jezdíme do Kauflandu každý týden (manžel autem, já občas sem tam pro pár věcí s taškou) a tohle se nám nestalo. Ale možná je to proto, že když jede manžel, tak si věci dává zpátky do vozíku a v autě to dá do krabice, kterou tam na to vozíme a se kterou to pak doneseme do baráku. A když jdu já jen s taškou, tak vyložím zboží na pás, přejdu k tomu prostoru, kam odsouvají namarkované zboží a vytáhnu z kabelky, nebo z batůžku nákupní tašku. Takže když procházím kolem nich, tak nic nemám. Pravda je, že oni to mají nařízené, co a jak mají kontrolovat (ale měli by to dělat slušně), někde mají třeba nad prostorem pokladen zrcadla, aby pokladní viděla celý prostor vozíku apod.(nevím, jestli zrovna Kaufland, ale někde jsem to viděla). Bohužel je to tak, že lidi kradou čím dál víc (a nejen v potravinách). Třeba u nás v Lidlu, kam chodím často pro takové ty běžné drobnosti - pečivo, šunka, tvaroh, něco z ovoce, zeleniny...udělali před časem samoobslužné pokladny. Nejdřív se jimi dalo volně projít, ale potom zřejmě začali lidi tamtudy pronášet zboží bez placení, takže tam dali turniket a ven z pokladen se dá projít jenom načtením čárového kódu na účtence.
Odpovědět