10.1.2025 17:15:15 kysnutá knedla
Re: Důsledky Bekových úprav
"a co bylo rozdílného od vaší školky?"
neznámá, len velmi stručně, nemám času navyše:
bola som tam len 2 hodiny a za ten čas som zažila niekoľko momentov, ked som mala slzy na krajíčku. Bola som dojatá od šťastia, čo vidím, a že možem byť toho súčasťou, i keď iba na chvíľu.
Za prvé ma prekvapil až šokoval ten KLID čo tam bol. Nik tam nebehal, nekričal, nesnažil sa strieľať, nevrčalo sa tam autami (kedže tam žiadne nie sú), nepočula som žiadne zvukové hračky, žiadne sirény, nik sa tam nebil atd
V našej školke ma denne aspoň chvíľu bolí hlava.
Ďalej ma dostala KUCHYŇKA. Krásna opravdová kuchyňka, len znížená na úroveň detí tak, aby tam mohli pohodlne pracovať.
Potom systém svačiny. U nás sa svačí v 9h. Už dávno som cítila, že to nie je OK, lebo sú deti, ktoré chodia velmi skoro ráno a jasné, že majú hlad omnoho skor. Ale nepodarilo sa mi s tým nič urobiť.
Tam to ide samo. Krásne a prirodzene. Kto má hlad, vezme si chlieb, namaže si pomazánku, naleje pitie a idę k stolčeku. Po jedle si to odniesie do myčky.
Jeden chlapček tam mal narodeniny. Žiaden polkilový pytel cukríkov ako u nás, ale mamka priniesla ovocie. V rámci volnej hry kto chcel, tak šiel to ovocie krájať a potom ho napichovali na špejle.
A to, ako prebiehala narodeninová oslava, to snad ani nemám slov. Chcelo sa mi opať plakať, bolo to prenádherné.
Už musím ísť, inak zas prídem neskoro.
Ešte teda - tretím rokom są z toho stala štátna, tj bezplatná školka.
Odpovědět