7.1.2026 8:50:07 Dari79
Re: Okamurův novoroční projev - reakce aneb jak moc jste občansky aktivní?
Já teda na sociálních sítích vůbec, nemám nervy na ty bl..., co tam jsou...
Občas napíšu něco do jedné specializované skupiny, když se někdo ptá, to je většinou v pohodě.
Pak občas nakouknu do dvou skupin, které se týkají mojí práce - kde se ale ptají lidi laici (na nějaké právní otázky...) a odpovídají jim v drtivé většině jiní lidi - laici, a jsou to teda strašný ptákoviny většinou... (i dotazy často, i odpovědi většinou). Tak občas, když mě to už "naštve", tak na nějaký srozumitelný (a zoufalý) dotaz občas kvalifikovaně odpovím... A (nepřekvapivě) i když je moje odpověď formulovaná precizně, právně správně, gramaticky bez chyb... (tj. i hloupějšího člověka napadne, že to asi psal někdo, kdo tomu rozumí), často je reakce na moji odpověď agresivní, útočná, přesně ve stylu "takovou blbost může napsat jen de..." nebo "a na to jsi přišla jak, ty ...".
A to to není nic o politice, do takových diskusí bych se nezapájela, z důvodu ochrany vlastních nervů. Max. občas napíšu do místní skupiny (města), když se disktuje třeba otázka kontejnerů nebo parkování nebo tak. Ani tam teda lidi neumí vždy diskutovat slušně, ale aspoň je to většinou k věci.
Jinak k současné politice - petici, na kterou tu byl odkaz, jsem podepsala... I když i já bych v lecčem použila jiná slova (tj. neztotožňuji se na 100%), chápu myšlenku a s tou souhlasím. Kdybych měla podepisovat jen to, s čím souhlasím an 100%, tak bych to musela sepisovat sama.
V předchozích letech jsem občas "trollila" přímo p. Babiše, který měl na nějakých stránkách anketu, co si lidi myslí o tom či tom (s ohledem na to, že se rozhoduje zaujmout názor podle toho, co vyjde v průzkumech, co si lidi myslí) - tj. sem tam jsem tu anketu vyplnila se svými pravými názory, nebylo tam napsaný, že to smí vyplňovat jen voliči ANO, aby viděli, že lidi mají i jiné názory... Nevím, jestli to ještě pořád mají...
Dítě vedu k občanské uvědomělosti, ale i k respektu k ostatním, takže ano - už jsem ho vzala i na nějakou tu demonstraci i na zasedání zastupitelstva, ale současně mu vysvětluju, že voliči jiných stran nejsou bl..., že právo na odlišný politický postoj tu je, ale kde jsou ty mantinely (extrémismus, populismus).
Odpovědět