25.1.2026 15:46:59 ~•~Missy~•~
Re: Nenávist naší vlády k Ukrajině
Gevašetko, Ukrajinci mi nikdy nevadili. Do momentu, kdy jsem si začala připadat jako cizinec ve vlastní zemi. Určitě k tomu přispěly poslední 4 roky vlády předchozí vlády. Ti snad fakt neměli nic jinýho na programu. Nevadí mi pomáhat, ale vadí mi pomáhat hlava nehlava, hlavně hodně a honem a všem, padni komu padni. Bez ohledu na to, jestli na to máme nebo ne, nebo zda si to ty dotyční opravdu zaslouží. Pamatuju si, když naši lidi zdrhali za hranice za komárů, byli rádi, že dostanou někde nějakou špeluňku, kde složí hlavu, v tu ránu se učili jazyk brali jakoukoliv práci. Vděční byli. U mnohých dnešních uprchlíků z UA tohle opravdu nevnímám. A pokud teda u rodičů není tak zle, proč se nepřesunuli k nim? Proč se sáčkujou po celý Evropě?
Klidně ať přispívá, kdo chce, proč ne, ale odmítám tam lít miliardy z rozpočtu, o nichž se neví, kde skončí, hromada se toho rozkrade a tady ty peníze pak chybějí. Tohle mi opravdu strašně vadí.
Odvádění pozornosti od kauz jiným tématem není nic nového, to už se táhne hromadu let a v politice je to asi úplně normální dneska. Nejen u nás. Co vnímám, že když je to "můj" člověk, tak to tak nevadí, jak když je to někdo z opačného tábora.
Odpovědět