25.1.2026 16:31:45 Gavašetka
Re: Nenávist naší vlády k Ukrajině
Děkuju za odpověď. Napíšu k tomu pár věcí, jen jak jak to mám já, neber to jako nárok, jen jako sdílení. O emigrantech z ČSSR taky dost lidí nemělo valné mínění a určitě všichni nebyli vděční za jakoukoli spelunku. Určitě jich nejvíc bylo v nám blízkých zemích, ale za to, že jsou Ukrajinci i v jiných zemích než u nás, jsem spíš ráda, aspoň trochu se ta zátěž rozprostře. Já si jako cizinec ve vlastní zemi nepřipadám, ale řada lidí možná jo, zajímaly by mě ty důvody, proč tomu tak je. Blbý podmínky v práci? Těžká osobní, zdravotní situace? A nějaké prolnutí s tím, že cizím se takhle pomáhá a na mně se nějak zapomnělo? Nevím, jen se domýšlím. Proč se nepřesunul k rodičům? No, třeba se tam nevešli, třeba tam není pro ně práce a třeba chtějí zabezpečit budoucnost dětem, to vlastně dost chápu. Že se rozkrádá? Všude, kde jsou peníze, se krade. I tady. Proto tu ty kauzy jsou. Že se o nich mluví a jsou aspoň někteří zloději odsouzení, je dobře. I když to trvá a i když ne všichni. V tom to tu je podobné jako na Ukrajině. Touha po moci a bohatstvi je věčná. Že se o zlatých záchodech ví, je i proto, že policie a justice konají. Tolik za mě.
Odpovědět