23.2.2026 16:12:16 Latté
Re: Vztah studentů k maturitnímu plesu
Mládě z plesu nadšené, jak z přípravy - věnovali se tomu mohutně, předtančení nacvičovali s profesionálním tanečníkem už někde od září či října, nástupy, půlnočko začali trénovat později, ale taky mohutně a věnovali tomu strašně moc času a celý ten půlrok letos žili jako třída plesem. Teď po plese u maturantů maximální spokojenost, vše se jim podařilo, jak chtěli, ples se jim líbil.
Já obecně tyhle akce nemusím, když mělo mládě před 4 lety imatrikulační ples (společný s maturitními ročníky), tak jsem tam vysloveně nechtěla jít a byla předem trávená jak hadí zub. A nakonec se mi to strašně líbilo, dojímalo mě to a i z té Lucerny jsem byla nadšená, jak je to tam slavnostní, krásné, velkolepé atd. atd. (evidentně klam,jak jsem tam předtím více let nebyla).
Pak tam měl za 2 roky prodlouženou z tanečních - to už jsem si říkala, že nějaké jiné, komornější prostředí než ten Velký sál v tomhle příšerném baráku by bylo o dost lepší, ale ještě to celkem ušlo.
A teď na jeho maturiťák jsem se moc těšila, ale nakonec kromě jejich předtančení a nástupu jejich třídy se mi tam nějak nic moc nelíbilo a celkově atmosféra v Lucerně a prostředí mě vyslověně otrávilo - neuvěřitelné množství lidí, úplně narváno všude studenty (opět prváci i maturanti a to mnoho tříd...) i ostatními lidmi, Lucerna mi přišla jako starý, špinavý, otřískaný prastarý prostor, žijící jen ze svého jména a tradice, ale vpodstatě ošklivý a nedůstojný pro ples, obzvláště maturitní. Totálně špatná akustika, vzduchotechnika taky bída a celkově bída. Za týden jde mládě na maturák kamarádovi tentokrát do Kongresového centra na Vyšehradě - tak jsem zvědavá, jak to bude hodnotit tam.
Odpovědět